Alumni    Campus    ES

Docents

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Albert Puig

Cap tècnic i docent

Enginyer Tècnic en Telecomunicacions, vaig compaginar tota la carrera treballant com a freelance, fent de tècnic de so de directe tant pel que fa a concerts com a teatre. Més tard vaig passar a fer dissenys de so per espectacles de teatre i dansa i, paral·lelament, vaig muntar un estudi de gravació amb dos socis més, que va estar operatiu des de 1993 fins al 2004. Vaig entrar com a professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles a Ites l’any 2000 i cinc anys més tard em van oferir la direcció tècnica del centre, tasca que he desenvolupat fins ara. Des de 2005 compagino la feina a Ites amb el mundial de MotoGP on he estat implicat més de deu anys en la producció de la senyal internacional dins del departament tècnic com a responsable de sistemes RF i intercom, primer i actualment com a coordinador de diferents Broadcasters que emeten en producció remota.

Anna Cobo

Cap curricular i docent

L'any 2003 em vaig llicenciar en comunicació audiovisual. En acabar la carrera vaig començar a treballar com a muntadora de vídeo i ajudant de càsting per a productores de publicitat. Passats uns anys m'incorporo com a coordinadora de postproducció a un estudi de publicitat, on treballo per marques com Nestlé, El Corte Inglés i La Caixa, entre d'altres.

El maig de 2010 vaig fundar Setzenou, una productora adreçada a cobrir les necessitats audiovisuals d'empreses i institucions. Al llarg d'aquests 11 anys he treballat amb clients com l'Ajuntament de Barcelona, Airbnb, UOC, UPC…

Compaginant amb la feina de setzenou, el setembre de 2016 començo a impartir classes al Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles d'Ites i, tres anys més tard, assumeixo les tasques de cap curricular del centre.

Álex Aznar

Tutor de vídeo, discjòquei i so i docent

Vaig acabar la carrera de telecomunicacions l'any 2001 amb una Beca Erasmus a Roma, i després de fer una petita incursió en el mon de la visió artificial aplicada al control de qualitat en cadenes de muntatge, vaig començar a Ites l'any 2003. He estat compaginant la meva tasca docent amb centenars de concerts i actes, on m'he especialitzat en el tema de la microfonia i coordinació de ràdio freqüència. He realitzat les meves funcions de tècnic d'escenari en els festivals més importants de Catalunya com ara el Cruïlla, Canet Rock, Primavera Sound, etc... Regidor tècnic del festival Etnival, Gires nacionals d'Operación Triunfo i David Civera. Gires per Catalunya de Dr Calipso, Gerard Quintana, Fundación Toni Manera i d'altres. Participació en grans concerts com Andrea Bocelli, Montserrat Cavallé, Lluís Llach o Deep Purple en els espais més importants com al Palau Sant Jordi, Liceu, Palau de la música, Sagrada Família, i d'altres. En constant formació per estar al dia de les darreres novetats del món audiovisual, tant de so com de vídeo. Actualment soc tutor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so, i docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i Producció d'audiovisuals i espectacles.

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l'aspecte visual, la fotografia i l'etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Josep Maria Riera

Cap de currículum i tutor de so i docent

Granollers, 1973. Soc llicenciat en Enginyeria Tècnica Industrial (especialitzat en Electrònica Industrial i Sistemes Electrònics) per la EUSS. Des de l'any 2000 compagino la docència amb feines relacionades amb l'enginyeria acústica i les tècniques de sonorització de directes i espectacles. L'any 2008 vaig crear l'empresa RAudio, dedicada al lloguer de material per controls d'àudio analògics FOH d'alta gamma. Des de 2011 també col·laboro amb Axioma Consultors Acústics. Al llarg de la meva trajectòria he treballat amb artistes com Dr Calypso, Raimundo Amador, CyBee, Niña Pastori o Fito & Fitipaldis, entre d'altres. També he treballat en diferents sales i festivals, principalment com a tècnic de monitors, tècnic de FOH o participant del lloguer del material. Entre d'altres destaquen Sala Razzmatazz, Primavera Sound, BAM-Mercè, el Liceu, Palau Sant Jordi... Actualment soc docent al Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Blanca Serrano

Tutora d'imatge i docent

Em dedico, principalment, a la fotografia d'esdeveniments tant de reportatge social (bodes, etc.) com d'esdeveniments corporatius. He treballat per agències i empreses com Hard Rock, cobrint concerts i esdeveniments corporatius. També he impartit tallers de fotografia en llocs com Max Studio, Casanova Foto o Golferichs Català Roca. A nivell personal, m'interessa la relació entre la fotografia i la memòria històrica, íntima i familiar. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Raül Zamorano

Tutor de producció i docent

L'any 2006 em vaig llicenciar en Comunicació Audiovisual, treballant com a guionista i muntador a TV3 i combinant la feina com a Professor de Guió i Teoria de l'Audiovisual. Anys després vaig fer el Màster de Ficció Audiovisual, fent la tesina mentre ho compaginava amb la dramatúrgia i direcció a la companyia de Teatre Pentateatre Atòmic. He treballat per Publicitat, Ràdio i Ficció mentre segueixo formant-me com a teòric audiovisual. Actualment soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles, Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i so.

Mònica Gálvez

Docent
Josep Padró

Docent

Soc un realitzador i operador de càmera polifacètic i independent, que treballo en la majoria de gèneres, formats i àmbits del sector audiovisual. He dirigit, realitzat, produït, escrit o estat càmera i muntador en sèries, programes i documentals de tv, spots publicitaris, vídeos comercials i museístics, rodant a països com Espanya, Àustria, França, Egipte o EUA, entre d'altres. En 16 anys he treballat en 9 documentals, 13 programes de televisió, desenes de curtmetratges i programes pilot o teasers, desenes de vídeos museístics i centenars de vídeos publicitaris o comercials per a clients com Tibidabo, la Caixa, Boehringer, Nutrexpa o Nestlé. A nivell acadèmic soc graduat universitari en comunicació audiovisual, amb especialització en creació audiovisual i espectacles. Soc docent i tutor del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de producció d'audiovisuals i espectacles al centre Ites, impartint 12 unitats formatives.

Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d'indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

Marc Palet

Tutor de So i docent

Soc enginyer de so, diplomat superior en Música i Enginyeria Informàtica. Els meus crèdits inclouen mescles i masteritzacions per a més de 100 publicacions musicals, enregistraments i produccions audiovisuals. També he treballat com a tècnic de PA a festivals, empreses de sonorització i espectacles escènics. Tinc més de 10 anys d'experiència docent en cicles de formació professional i he sigut membre del panell d'experts EUR-ACE d'ANECA per a l'acreditació de la qualitat docent dels graus d'enginyeria de telecomunicacions de la UPM i la UAH. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Xavier Kaye

Docent

Soc Xavier Kaye, mig anglès i mig català. He passat el cinquanta per cent de la meva vida al Regne Unit i l'altra meitat vivint a Barcelona. Durant les últimes dues dècades he treballat en educació i creativitat. Vaig estudiar Art i Disseny a la Universitat de Canterbury i em vaig graduar l'any 2002. Als vint anys vaig començar a ensenyar anglès com a segona llengua i després, al 2008, vaig crear una organització artística com a trampolí per als artistes emergents internacionals.

 

Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d'experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l'edició està en constant evolució i això m'ha portat a fer classe o editar des d'una moviola, fins als programes d'edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb l'edició d'un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s'estreni ;).

Jana Morey

Docent

Vaig estudiar el CFGS de So i el CFGS de Realització d'espectacles. Em vaig especialitzar fent les pràctiques en regidoria teatral i la meva trajectòria professional ha passat per productores com FOCUS i Bitò Produccions. Compagino la meva feina al món de l'espectacle amb la docència. Actualment estic treballant a la Sala Villarroel fent Les Irresponsables, dirigida per Silvia Munt, i soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles.

Aleix Ramisa

Docent
Marc Duran

Docent

L'any 2013 vaig començar en el món del espectacle fent de Backliner a la gira de presentació d'OKEY OK. L'any 2016 vaig acabar el CFGS de So per a Audiovisuals i Espectacles i després vaig començar a realitzar serveis com a tècnic de so per a diferents empreses i artistes. Sempre compaginat amb la feina de tècnic de so i seguint amb els meus estudis superiors en el Grau d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, l'any 2017 vaig començar a impartir classes al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so i al Cicle Formatiu de Grau Superior de So per audiovisuals i espectacles. Del 2017 al 2021 vaig treballar per Axioma Consultors Acústics, despatx d'enginyeria, consultoria i assistència tècnica en matèria d'acústica ambiental i control del soroll on encara duc a terme algun servei. Durant aquests anys he treballat per a diversos esdeveniments com Festival de Pedralbes, La Mercè, Primavera Sound... Per altre banda, realitzo feina com a tècnic de diferents artistes. En els últims anys he treballat/treballo per artistes com ara Habla de mi en Presente, Suu, Arnau Griso... Actualment, compagino aquestes feines amb la coordinació tècnica de retransmissions en streamings per a editorials que presenten llibres i cd's.

Toni Bass

Docent

Soc productor, compositor i DJ. Vaig començar la meva carrera musical a principis dels 90's. Des de llavors he editat la meva música sota diferents noms: Deux, "Xs", Outnow, The Thief... Les meves influències Disco, Soul, House, Electrònica... es veuen clarament reflectides en tota la meva feina. Vaig crear "Athletic Disco Club" ("ADC") festa, label i col·lectiu pioner a Barcelona al so Disco- NuDisco, sent el primer a portar a la ciutat artistes com Jacques Renault, Todd Terje, Eric Duncan, Bicep, etc... Sota el nom "Deux" he aconseguit un gran èxit internacional amb treballs com "Deux", "Sun Risin' Up", "Xpand", i els més recents "Diskout", "Party People", "What I Like", "Come On" i l'últim "To The Music" que ha aconseguit els primers llocs en llistes especialitzades, gairebé tots ells remesclats per grans artistes i productors internacionals i editats en prestigiosos segells com Defected! He remesclat Scissor Sisters, Miss Kittin, Josh One i Sideral, entre d'altres; he compost bandes sonores per a cinema, exposicions d'arquitectura, art, vídeos de moda (Carolina Herrera, Pedro del Hierro, Mango, Zara), i per a artistes tan dispars com Martirio o La Terremoto de Alcorcón, a qui vaig compondre i produir "Libérate" (himne oficial de l'Europride 2007). Com a DJ he seguit una trajectòria ascendent des del principi fins al dia d'avui, actuant a grans festivals de música com Sónar, FIB, Winter Conference Miami, etc...; en pràcticament tots els clubs de Barcelona (ciutat de residència), Madrid, Eivissa, Bilbao...; grans clubs de Londres, Berlín, París..., i a diferents clubs i esdeveniments de Nova York, Miami i Sud-Amèrica. Actualment soc docent al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d'Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l'àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal "Empresa i iniciativa emprenedora" a Ites.

Àfrica Estríngana

Docent

Barcelona, 1983. Vaig realitzar els meus estudis en Art Dramàtic a La Casona de Barcelona i soc postgraduada en Producció i Gestió d'Arts Escèniques i Esdeveniments Culturals per la UB/IL3. Realitzo les pràctiques de producció a La Seca-Espai Brossa i a la Sala Beckett durant l'Obrador Internacional de Dramatúrgia. Produeixo diverses obres com Generació de Merda, un musical de llum i color, escrita i dirigida per Xavi Morató i Gerard Sesé, Invasió i Anna, escrites i dirigides per Marc Torrecillas (Companyia Del Nord), McGuffin, dirigida per Carlos Latre amb Mònica Pérez i Jordi Ríos (Vania Produccions), La Bohèmia, escrita i dirigida per Agustí Humet (Companyia La Catenària), entre d’altres. Actualment, faig de productora per a diversos projectes del director i dramaturg Marc Angelet. He treballat també a Memory com a productora de les produccions pròpies de l’escola, i en la producció de l’espectacle Una Ronda, dirigida per Josep Costa, que es va poder veure al Teatre Versus de Barcelona. En l’actualitat combino la docència del Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles a Ites (Barcelona) amb la feina de distribució d’espectacles i suport a la gestió i producció del Teatre Tantarantana de Barcelona.

Enric de la Vega

Docent

Des de l’any 1999 em dedico al món audiovisual. Fa 20 anys que la meva especialitat és la de control de càmeres en realitzacions multicàmera. He treballat amb Mediaset, el Terrat Produccions, Dorna Sports, TV3 i Telefònica, entre d’altres. La meva experiència professional és molt àmplia i variada: destaco tots els programes del Terrat fins que va marxar a Movistar amb Late Motiv. Vaig col·laborar als Jocs Panamericans de Mèxic 2011 a Guadalajara: inauguració i cloenda dels jocs, així com diferents disciplines esportives. Campionats Europeus de Natació 2018 a Glasgow a la seu de natació sincronitzada. Curses de Camells a Qatar el 2013. Programes de cuines amb els Germans Torres a Lavinia per TVE i La Manduka per TV3. Amb Gestmusic he col·laborat a Operación Triunfo, La granja de los famosos, Ahora Ciago, El Hormiguero... Balls de saló, Partits de básquet, fútbol, concerts, concursos, late nights i un llarg etcètera. Actualment compagino la docència al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb el mundial de MOTOGP per DAZN a Dorna Worldwide i la Lliga de Fútbol Professional amb Mediapro, a part d’altres esdeveniments amb diferents productores.

Marco Domenichetti

Docent

Vaig néixer a Milà el 14.03.1975 a les 11h45 i em vaig diplomar en flauta de bec amb Ezequiel Recondo a l’Accademia Internazionale della musica. Vaig perfeccionar el repertori contemporani i tard-medieval amb Daniele Bragetti i Kees Boeke, desprès vaig entrar en la música de càmera del barroc italià amb Laura Alvini. Vaig estudiar música eletrònica al IRMus amb Michele Tadini, Alvise Vidolin i Pietro Polotti. Des de l’ any 1990 toco el piffero, oboè popular dels Apenins de Le Quattro Province (PV, PC, GE, AL). Des de l’any 2000 realitzo activitats didàtiques en diverses escoles i entitats. He fundat grups com LampeTron, Epinfrai, La scintilla musicale i ooeevv. He participat en diversos festivals italians i europeus, he col·laborat amb diverses institucions i actualment soc preofessor del Cicle formatiu de grau mitjà de Vídeo discjòquei i so.

Jaume Fernández

Docent

Soc el Jaume, professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles. Vaig començar en el món de l'àudio professional per casualitat i d'una forma totalment autodidacta. Al principi com a tècnic freelance en diverses empreses locals del sector, fins que gràcies a amistats que vaig fer en aquest període, se'm va oferir treballar a l'antiga sala Zeleste (actual Razzmatazz) com a tècnic de so en la sala 2 i 3. Paral·lelament continuava fent feines puntuals per a empreses de so de l'àrea metropolitana. Un cop la sala Zeleste va passar a ser gestionada per una nova empresa, rebent el nom de Sala Razzmatazz, vaig ser contractat per fer-me càrrec de tot l'apartat d'àudio de totes les sales com a coordinador de personal i material, a més de ser tècnic de PA i FOH. Porto fent aquesta feina ja fa més de 20 anys. Durant aquest període de temps he sigut Director/Coordinador de so de diversos festivals musicals a vàries ciutats d'Espanya (Creamfields, Summercase, Daydream, etc...) i tècnic de so de gira de diferents grups musicals. Actualment, i des de fa quasi 10 anys, vaig de gira quasi exclusivament amb el grup Love of Lesbian per tota Espanya i l'estranger. Des de fa uns set anys també faig de docent a Ites i puntualment faig vàries masterclass a l'escola SAE Institute.

Jordi Vericat

Docent

Vaig néixer a Barcelona l'abril de 1976 i vaig començar els estudis de música a l'edat de sis anys: piano i harmonia clàssica a l'Escola de Música de Barcelona de la mà d'Albert Giménez Atenalle i els germans Claret. A l'any 1994 vaig decidir canviar el piano pel baix. Vaig estudiar harmonia moderna i baix a l'Aula i al Taller de Músics amb professors com David Mengual, Ignasi Zamora i Guillermo Prats. Vaig compaginar el meu treball com a músic de sessió amb el meu estudi 'enregistrament de Barcelona JK Music. Des del 2012 fins al 2019 he girat internacionalment amb Jarabe de Palo, nominat a un Latin Grammy el 2018. He tocat/gravat amb artistes com: Ana Torroja (Mecano), Ted Polley (Danger Danger), Dyango, David Bustamante, Salva Racero (Lax'n Busto) o El Niño de la Hipoteca, entre d'altres. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Patricia Albizu

Docent
Juan Antonio Platas

Docent

Vaig iniciar la meva carrera al sector audiovisual com a pintor digitalitzador de dibuixos animats a D'Ocon Films cap al 1998. Més tard, al 2003, em vaig llicenciar com a Graduat Superior en Disseny Digital i Art Electrònic a ESDi. El 2006 vaig fer un Postgrau en Producció Audiovisual i Multimèdia de la UPC, i més tard, Certificacions a diversos programes d'Apple, per acabar amb la meva formació més recent el 2015, com a pilot de drons certificat. Tota la meva experiència m'ha portat a participar en diverses produccions i productores, exercint diferents perfils, tant de producció, postproducció i coordinació. He pogut participar al Departament de Producció d'Orsen and Brett per a la realització de diferents videoclips: La Oreja de Van Gogh, El Canto del Loco, La Mala Rodríguez, entre d'altres. També he estat realitzador-muntador a la xarxa Localia TV amb anuncis per a petits comerços. Poc després vaig començar com a formador a diversos centres, i des del 2005 estic a Ites formant en el Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles. Paral·lelament vaig estar en diversos estudis com La Cafetera Productions, Bakery Group, entre d'altres, treballant sobretot com a editor-postproductor, i amb clients de la talla de La Caixa, Solan de Cabras, Mahou-San Miguel, Coca-Cola, entre d'altres. Actualment soc editor-postproductor freelance, treballant amb la meva pròpia marca, principalment per a petits estudis i recolzant les meves produccions amb material aeri captat amb el meu dron.

Jonathan García

Docent

A l’any 98 vaig començar a guanyar-me la vida amb el món de l’àudio professional. Encara que la meva formació reglada es va quedar en FPII, com a tècnic d’electrònica de comunicacions, i un Mòdul professional a la Politècnica de València, mai he deixat de formar-me i he acabat formant a altres companys de l’ofici. He rebut cursos i seminaris de disseny de sistemes amb Meyer Sound, cursos de L’Acoustics, d&b, DiGiCo, Yamaha, SSL i fins i tot he donat formació de Yamaha, DiGiCo i Smaart. Vaig començar amb empreses petites de la meva ciutat fins que em van fer fixe a la desapareguda SONET, on vaig treballar a un grandíssim nombre de concerts i festivals. Desde l’any 2003 soc col·laborador Freelance en diverses empreses de so de Barcelona i Madrid. Soc el Cap de So del festival del Grec de Barcelona desde l’any 2012 i he treballat a diversos festivals (Primavera Sound, Sonar, PopArb…) He estat de gira amb artistes com Raimon o Jarabe de Palo, fent les tasques de tècnic de monitors. També m’he encarregat d'esdeveniments puntuals amb simfòniques com Harry Potter i la Pedra Filosofal Simphonyc al Palau Sant Jordi o Maestro al Liceu (orquestra, banda de rock i cantants). També m’he dedicat a fer d’assistent FOH i/o disseny de l’equip o la xarxa d’audio d’entregues de premis, concerts, festivals… Aquest any he començat a ser el tècnic oficial del Grup Siderland i el substitut a monitors de Joan Dausà. Com que soc inquiet, també he fet teatre de text i musical com a tècnic microfonista (sistemes inalàmbrics i coordonació RF) a Les Troyanes (fura del Baus), Perritxola (Dagoll Dagom Estrena Grec), Doctor Jeckill & Mister Hide... i com operador i dissenyador de so a Fang i Setge, Barbablava i Balada per un home mort (nominat a millor so als premis Broadwayworld Spain). Actualment soc professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

 

 

Personal no docent

Nicolas Carbonell

Director General
Anna López

Secretaria acadèmica
Marc Traveria

Coordinador i3
Sheila Moral

Departament de comptabilitat
Manu Rodríguez

Departament tècnic

 

Sixta Pompeya Pérez

Serveis de neteja

 

 

Alex Blanzaco

Departament tècnic
Nicole Vargas

Serveis de neteja

 

Ramon Franco

Departament de logística

 

Luis Vergara

Serveis de manteniment

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Segueix-nos

Horari d'atenció:

De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h

Alumni    Campus    ES

Docents

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Albert Puig

Cap tècnic i docent

Enginyer Tècnic en Telecomunicacions, vaig compaginar tota la carrera treballant com a freelance, fent de tècnic de so de directe tant pel que fa a concerts com a teatre. Més tard vaig passar a fer dissenys de so per espectacles de teatre i dansa i, paral·lelament, vaig muntar un estudi de gravació amb dos socis més, que va estar operatiu des de 1993 fins al 2004. Vaig entrar com a professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles a Ites l’any 2000 i cinc anys més tard em van oferir la direcció tècnica del centre, tasca que he desenvolupat fins ara. Des de 2005 compagino la feina a Ites amb el mundial de MotoGP on he estat implicat més de deu anys en la producció de la senyal internacional dins del departament tècnic com a responsable de sistemes RF i intercom, primer i actualment com a coordinador de diferents Broadcasters que emeten en producció remota.

Anna Cobo

Cap curricular i docent

L'any 2003 em vaig llicenciar en comunicació audiovisual. En acabar la carrera vaig començar a treballar com a muntadora de vídeo i ajudant de càsting per a productores de publicitat. Passats uns anys m'incorporo com a coordinadora de postproducció a un estudi de publicitat, on treballo per marques com Nestlé, El Corte Inglés i La Caixa, entre d'altres.

El maig de 2010 vaig fundar Setzenou, una productora adreçada a cobrir les necessitats audiovisuals d'empreses i institucions. Al llarg d'aquests 11 anys he treballat amb clients com l'Ajuntament de Barcelona, Airbnb, UOC, UPC…

Compaginant amb la feina de setzenou, el setembre de 2016 començo a impartir classes al Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles d'Ites i, tres anys més tard, assumeixo les tasques de cap curricular del centre.

Álex Aznar

Tutor de vídeo, discjòquei i so i docent

Vaig acabar la carrera de telecomunicacions l'any 2001 amb una Beca Erasmus a Roma, i després de fer una petita incursió en el mon de la visió artificial aplicada al control de qualitat en cadenes de muntatge, vaig començar a Ites l'any 2003. He estat compaginant la meva tasca docent amb centenars de concerts i actes, on m'he especialitzat en el tema de la microfonia i coordinació de ràdio freqüència. He realitzat les meves funcions de tècnic d'escenari en els festivals més importants de Catalunya com ara el Cruïlla, Canet Rock, Primavera Sound, etc... Regidor tècnic del festival Etnival, Gires nacionals d'Operación Triunfo i David Civera. Gires per Catalunya de Dr Calipso, Gerard Quintana, Fundación Toni Manera i d'altres. Participació en grans concerts com Andrea Bocelli, Montserrat Cavallé, Lluís Llach o Deep Purple en els espais més importants com al Palau Sant Jordi, Liceu, Palau de la música, Sagrada Família, i d'altres. En constant formació per estar al dia de les darreres novetats del món audiovisual, tant de so com de vídeo. Actualment soc tutor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so, i docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i Producció d'audiovisuals i espectacles.

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l'aspecte visual, la fotografia i l'etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Josep Maria Riera

Cap de currículum i tutor de so i docent

Granollers, 1973. Soc llicenciat en Enginyeria Tècnica Industrial (especialitzat en Electrònica Industrial i Sistemes Electrònics) per la EUSS. Des de l'any 2000 compagino la docència amb feines relacionades amb l'enginyeria acústica i les tècniques de sonorització de directes i espectacles. L'any 2008 vaig crear l'empresa RAudio, dedicada al lloguer de material per controls d'àudio analògics FOH d'alta gamma. Des de 2011 també col·laboro amb Axioma Consultors Acústics. Al llarg de la meva trajectòria he treballat amb artistes com Dr Calypso, Raimundo Amador, CyBee, Niña Pastori o Fito & Fitipaldis, entre d'altres. També he treballat en diferents sales i festivals, principalment com a tècnic de monitors, tècnic de FOH o participant del lloguer del material. Entre d'altres destaquen Sala Razzmatazz, Primavera Sound, BAM-Mercè, el Liceu, Palau Sant Jordi... Actualment soc docent al Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Blanca Serrano

Tutora d'imatge i docent

Em dedico, principalment, a la fotografia d'esdeveniments tant de reportatge social (bodes, etc.) com d'esdeveniments corporatius. He treballat per agències i empreses com Hard Rock, cobrint concerts i esdeveniments corporatius. També he impartit tallers de fotografia en llocs com Max Studio, Casanova Foto o Golferichs Català Roca. A nivell personal, m'interessa la relació entre la fotografia i la memòria històrica, íntima i familiar. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Raül Zamorano

Tutor de producció i docent

L'any 2006 em vaig llicenciar en Comunicació Audiovisual, treballant com a guionista i muntador a TV3 i combinant la feina com a Professor de Guió i Teoria de l'Audiovisual. Anys després vaig fer el Màster de Ficció Audiovisual, fent la tesina mentre ho compaginava amb la dramatúrgia i direcció a la companyia de Teatre Pentateatre Atòmic. He treballat per Publicitat, Ràdio i Ficció mentre segueixo formant-me com a teòric audiovisual. Actualment soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles, Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i so.

Mònica Gálvez

Docent
Josep Padró

Docent

Soc un realitzador i operador de càmera polifacètic i independent, que treballo en la majoria de gèneres, formats i àmbits del sector audiovisual. He dirigit, realitzat, produït, escrit o estat càmera i muntador en sèries, programes i documentals de tv, spots publicitaris, vídeos comercials i museístics, rodant a països com Espanya, Àustria, França, Egipte o EUA, entre d'altres. En 16 anys he treballat en 9 documentals, 13 programes de televisió, desenes de curtmetratges i programes pilot o teasers, desenes de vídeos museístics i centenars de vídeos publicitaris o comercials per a clients com Tibidabo, la Caixa, Boehringer, Nutrexpa o Nestlé. A nivell acadèmic soc graduat universitari en comunicació audiovisual, amb especialització en creació audiovisual i espectacles. Soc docent i tutor del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de producció d'audiovisuals i espectacles al centre Ites Imatge i So, impartint 12 unitats formatives.

Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d'indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

Marc Palet

Tutor de So i docent

Soc enginyer de so, diplomat superior en Música i Enginyeria Informàtica. Els meus crèdits inclouen mescles i masteritzacions per a més de 100 publicacions musicals, enregistraments i produccions audiovisuals. També he treballat com a tècnic de PA a festivals, empreses de sonorització i espectacles escènics. Tinc més de 10 anys d'experiència docent en cicles de formació professional i he sigut membre del panell d'experts EUR-ACE d'ANECA per a l'acreditació de la qualitat docent dels graus d'enginyeria de telecomunicacions de la UPM i la UAH. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Xavier Kaye

Docent

Soc Xavier Kaye, mig anglès i mig català. He passat el cinquanta per cent de la meva vida al Regne Unit i l'altra meitat vivint a Barcelona. Durant les últimes dues dècades he treballat en educació i creativitat. Vaig estudiar Art i Disseny a la Universitat de Canterbury i em vaig graduar l'any 2002. Als vint anys vaig començar a ensenyar anglès com a segona llengua i després, al 2008, vaig crear una organització artística com a trampolí per als artistes emergents internacionals.

Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d'experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l'edició està en constant evolució i això m'ha portat a fer classe o editar des d'una moviola, fins als programes d'edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb l'edició d'un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s'estreni ;).

Jana Morey

Docent

Vaig estudiar el CFGS de So i el CFGS de Realització d'espectacles. Em vaig especialitzar fent les pràctiques en regidoria teatral i la meva trajectòria professional ha passat per productores com FOCUS i Bitò Produccions. Compagino la meva feina al món de l'espectacle amb la docència. Actualment estic treballant a la Sala Villarroel fent Les Irresponsables, dirigida per Silvia Munt, i soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles.

Aleix Ramisa

Docent
Marc Duran

Docent

L'any 2013 vaig començar en el món del espectacle fent de Backliner a la gira de presentació d'OKEY OK. L'any 2016 vaig acabar el CFGS de So per a Audiovisuals i Espectacles i després vaig començar a realitzar serveis com a tècnic de so per a diferents empreses i artistes. Sempre compaginat amb la feina de tècnic de so i seguint amb els meus estudis superiors en el Grau d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, l'any 2017 vaig començar a impartir classes al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so i al Cicle Formatiu de Grau Superior de So per audiovisuals i espectacles. Del 2017 al 2021 vaig treballar per Axioma Consultors Acústics, despatx d'enginyeria, consultoria i assistència tècnica en matèria d'acústica ambiental i control del soroll on encara duc a terme algun servei. Durant aquests anys he treballat per a diversos esdeveniments com Festival de Pedralbes, La Mercè, Primavera Sound... Per altre banda, realitzo feina com a tècnic de diferents artistes. En els últims anys he treballat/treballo per artistes com ara Habla de mi en Presente, Suu, Arnau Griso... Actualment, compagino aquestes feines amb la coordinació tècnica de retransmissions en streamings per a editorials que presenten llibres i cd's.

Toni Bass

Docent

Soc productor, compositor i DJ. Vaig començar la meva carrera musical a principis dels 90's. Des de llavors he editat la meva música sota diferents noms: Deux, "Xs", Outnow, The Thief... Les meves influències Disco, Soul, House, Electrònica... es veuen clarament reflectides en tota la meva feina. Vaig crear "Athletic Disco Club" ("ADC") festa, label i col·lectiu pioner a Barcelona al so Disco- NuDisco, sent el primer a portar a la ciutat artistes com Jacques Renault, Todd Terje, Eric Duncan, Bicep, etc... Sota el nom "Deux" he aconseguit un gran èxit internacional amb treballs com "Deux", "Sun Risin' Up", "Xpand", i els més recents "Diskout", "Party People", "What I Like", "Come On" i l'últim "To The Music" que ha aconseguit els primers llocs en llistes especialitzades, gairebé tots ells remesclats per grans artistes i productors internacionals i editats en prestigiosos segells com Defected! He remesclat Scissor Sisters, Miss Kittin, Josh One i Sideral, entre d'altres; he compost bandes sonores per a cinema, exposicions d'arquitectura, art, vídeos de moda (Carolina Herrera, Pedro del Hierro, Mango, Zara), i per a artistes tan dispars com Martirio o La Terremoto de Alcorcón, a qui vaig compondre i produir "Libérate" (himne oficial de l'Europride 2007). Com a DJ he seguit una trajectòria ascendent des del principi fins al dia d'avui, actuant a grans festivals de música com Sónar, FIB, Winter Conference Miami, etc...; en pràcticament tots els clubs de Barcelona (ciutat de residència), Madrid, Eivissa, Bilbao...; grans clubs de Londres, Berlín, París..., i a diferents clubs i esdeveniments de Nova York, Miami i Sud-Amèrica. Actualment soc docent al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d'Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l'àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal "Empresa i iniciativa emprenedora" a Ites.

Àfrica Estríngana

Docent

Barcelona, 1983. Vaig realitzar els meus estudis en Art Dramàtic a La Casona de Barcelona i soc postgraduada en Producció i Gestió d'Arts Escèniques i Esdeveniments Culturals per la UB/IL3. Realitzo les pràctiques de producció a La Seca-Espai Brossa i a la Sala Beckett durant l'Obrador Internacional de Dramatúrgia. Produeixo diverses obres com Generació de Merda, un musical de llum i color, escrita i dirigida per Xavi Morató i Gerard Sesé, Invasió i Anna, escrites i dirigides per Marc Torrecillas (Companyia Del Nord), McGuffin, dirigida per Carlos Latre amb Mònica Pérez i Jordi Ríos (Vania Produccions), La Bohèmia, escrita i dirigida per Agustí Humet (Companyia La Catenària), entre d’altres. Actualment, faig de productora per a diversos projectes del director i dramaturg Marc Angelet. He treballat també a Memory com a productora de les produccions pròpies de l’escola, i en la producció de l’espectacle Una Ronda, dirigida per Josep Costa, que es va poder veure al Teatre Versus de Barcelona. En l’actualitat combino la docència del Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles a Ites (Barcelona) amb la feina de distribució d’espectacles i suport a la gestió i producció del Teatre Tantarantana de Barcelona.

Enric de la Vega

Docent

Des de l’any 1999 em dedico al món audiovisual. Fa 20 anys que la meva especialitat és la de control de càmeres en realitzacions multicàmera. He treballat amb Mediaset, el Terrat Produccions, Dorna Sports, TV3 i Telefònica, entre d’altres. La meva experiència professional és molt àmplia i variada: destaco tots els programes del Terrat fins que va marxar a Movistar amb Late Motiv. Vaig col·laborar als Jocs Panamericans de Mèxic 2011 a Guadalajara: inauguració i cloenda dels jocs, així com diferents disciplines esportives. Campionats Europeus de Natació 2018 a Glasgow a la seu de natació sincronitzada. Curses de Camells a Qatar el 2013. Programes de cuines amb els Germans Torres a Lavinia per TVE i La Manduka per TV3. Amb Gestmusic he col·laborat a Operación Triunfo, La granja de los famosos, Ahora Ciago, El Hormiguero... Balls de saló, Partits de básquet, fútbol, concerts, concursos, late nights i un llarg etcètera. Actualment compagino la docència al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb el mundial de MOTOGP per DAZN a Dorna Worldwide i la Lliga de Fútbol Professional amb Mediapro, a part d’altres esdeveniments amb diferents productores.

Marco Domenichetti

Docent

Vaig néixer a Milà el 14.03.1975 a les 11h45 i em vaig diplomar en flauta de bec amb Ezequiel Recondo a l’Accademia Internazionale della musica. Vaig perfeccionar el repertori contemporani i tard-medieval amb Daniele Bragetti i Kees Boeke, desprès vaig entrar en la música de càmera del barroc italià amb Laura Alvini. Vaig estudiar música eletrònica al IRMus amb Michele Tadini, Alvise Vidolin i Pietro Polotti. Des de l’ any 1990 toco el piffero, oboè popular dels Apenins de Le Quattro Province (PV, PC, GE, AL). Des de l’any 2000 realitzo activitats didàtiques en diverses escoles i entitats. He fundat grups com LampeTron, Epinfrai, La scintilla musicale i ooeevv. He participat en diversos festivals italians i europeus, he col·laborat amb diverses institucions i actualment soc preofessor del Cicle formatiu de grau mitjà de Vídeo discjòquei i so.

Jaume Fernández

Docent

Soc el Jaume, professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles. Vaig començar en el món de l'àudio professional per casualitat i d'una forma totalment autodidacta. Al principi com a tècnic freelance en diverses empreses locals del sector, fins que gràcies a amistats que vaig fer en aquest període, se'm va oferir treballar a l'antiga sala Zeleste (actual Razzmatazz) com a tècnic de so en la sala 2 i 3. Paral·lelament continuava fent feines puntuals per a empreses de so de l'àrea metropolitana. Un cop la sala Zeleste va passar a ser gestionada per una nova empresa, rebent el nom de Sala Razzmatazz, vaig ser contractat per fer-me càrrec de tot l'apartat d'àudio de totes les sales com a coordinador de personal i material, a més de ser tècnic de PA i FOH. Porto fent aquesta feina ja fa més de 20 anys. Durant aquest període de temps he sigut Director/Coordinador de so de diversos festivals musicals a vàries ciutats d'Espanya (Creamfields, Summercase, Daydream, etc...) i tècnic de so de gira de diferents grups musicals. Actualment, i des de fa quasi 10 anys, vaig de gira quasi exclusivament amb el grup Love of Lesbian per tota Espanya i l'estranger. Des de fa uns set anys també faig de docent a Ites i puntualment faig vàries masterclass a l'escola SAE Institute.

Jordi Vericat

Docent

Vaig néixer a Barcelona l'abril de 1976 i vaig començar els estudis de música a l'edat de sis anys: piano i harmonia clàssica a l'Escola de Música de Barcelona de la mà d'Albert Giménez Atenalle i els germans Claret. A l'any 1994 vaig decidir canviar el piano pel baix. Vaig estudiar harmonia moderna i baix a l'Aula i al Taller de Músics amb professors com David Mengual, Ignasi Zamora i Guillermo Prats. Vaig compaginar el meu treball com a músic de sessió amb el meu estudi 'enregistrament de Barcelona JK Music. Des del 2012 fins al 2019 he girat internacionalment amb Jarabe de Palo, nominat a un Latin Grammy el 2018. He tocat/gravat amb artistes com: Ana Torroja (Mecano), Ted Polley (Danger Danger), Dyango, David Bustamante, Salva Racero (Lax'n Busto) o El Niño de la Hipoteca, entre d'altres. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

Patricia Albizu

Docent
Juan Antonio Platas

Docent

Vaig iniciar la meva carrera al sector audiovisual com a pintor digitalitzador de dibuixos animats a D'Ocon Films cap al 1998. Més tard, al 2003, em vaig llicenciar com a Graduat Superior en Disseny Digital i Art Electrònic a ESDi. El 2006 vaig fer un Postgrau en Producció Audiovisual i Multimèdia de la UPC, i més tard, Certificacions a diversos programes d'Apple, per acabar amb la meva formació més recent el 2015, com a pilot de drons certificat. Tota la meva experiència m'ha portat a participar en diverses produccions i productores, exercint diferents perfils, tant de producció, postproducció i coordinació. He pogut participar al Departament de Producció d'Orsen and Brett per a la realització de diferents videoclips: La Oreja de Van Gogh, El Canto del Loco, La Mala Rodríguez, entre d'altres. També he estat realitzador-muntador a la xarxa Localia TV amb anuncis per a petits comerços. Poc després vaig començar com a formador a diversos centres, i des del 2005 estic a Ites formant en el Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles. Paral·lelament vaig estar en diversos estudis com La Cafetera Productions, Bakery Group, entre d'altres, treballant sobretot com a editor-postproductor, i amb clients de la talla de La Caixa, Solan de Cabras, Mahou-San Miguel, Coca-Cola, entre d'altres. Actualment soc editor-postproductor freelance, treballant amb la meva pròpia marca, principalment per a petits estudis i recolzant les meves produccions amb material aeri captat amb el meu dron.

Jonathan García

Docent

A l’any 98 vaig començar a guanyar-me la vida amb el món de l’àudio professional. Encara que la meva formació reglada es va quedar en FPII, com a tècnic d’electrònica de comunicacions, i un Mòdul professional a la Politècnica de València, mai he deixat de formar-me i he acabat formant a altres companys de l’ofici. He rebut cursos i seminaris de disseny de sistemes amb Meyer Sound, cursos de L’Acoustics, d&b, DiGiCo, Yamaha, SSL i fins i tot he donat formació de Yamaha, DiGiCo i Smaart. Vaig començar amb empreses petites de la meva ciutat fins que em van fer fixe a la desapareguda SONET, on vaig treballar a un grandíssim nombre de concerts i festivals. Desde l’any 2003 soc col·laborador Freelance en diverses empreses de so de Barcelona i Madrid. Soc el Cap de So del festival del Grec de Barcelona desde l’any 2012 i he treballat a diversos festivals (Primavera Sound, Sonar, PopArb…) He estat de gira amb artistes com Raimon o Jarabe de Palo, fent les tasques de tècnic de monitors. També m’he encarregat d'esdeveniments puntuals amb simfòniques com Harry Potter i la Pedra Filosofal Simphonyc al Palau Sant Jordi o Maestro al Liceu (orquestra, banda de rock i cantants). També m’he dedicat a fer d’assistent FOH i/o disseny de l’equip o la xarxa d’audio d’entregues de premis, concerts, festivals… Aquest any he començat a ser el tècnic oficial del Grup Siderland i el substitut a monitors de Joan Dausà. Com que soc inquiet, també he fet teatre de text i musical com a tècnic microfonista (sistemes inalàmbrics i coordonació RF) a Les Troyanes (fura del Baus), Perritxola (Dagoll Dagom Estrena Grec), Doctor Jeckill & Mister Hide... i com operador i dissenyador de so a Fang i Setge, Barbablava i Balada per un home mort (nominat a millor so als premis Broadwayworld Spain). Actualment soc professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de So per a audiovisuals i espectacles.

 

 

Personal no docent

Nicolas Carbonell

Director General
Anna López

Secretaria acadèmica
Marc Traveria

Coordinador i3
Sheila Moral

Departament de comptabilitat
Manu Rodríguez

Departament tècnic

 

Sixta Pompeya Pérez

Serveis de neteja

 

 

Alex Blanzaco

Departament tècnic
Nicole Vargas

Serveis de neteja

 

Ramon Franco

Departament de logística

 

Luis Vergara

Serveis de manteniment

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Horari d’atenció:
De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h