Cicle Formatiu de Grau Superior
Il·luminació,captació
i tractament d’imatge

Informació general

Durada

Dos anys (dos cursos acadèmics) en 2.000 hores.

Horari

Matins de dilluns a divendres de 8:30 h a 15:00 h.

Titulació

Tècnic/a superior en il·luminació, captació i tractament d’imatge.

Requisits d’accés

 • Títol de batxillerat.
 • Títol de tècnic de formació professional o d’arts plàstiques i disseny, tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
 • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
 • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU) o el preuniversitari.
 • Títol de batxillerat per haver cursat el Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
 • Qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Testimoni de l’Alex

Penso que l’escola disposa de molt bon material per als alumnes

Ites ens permet realitzar pràctiques en empreses molt variades. Això ens dona una primera visió de què significa entrar al món laboral d’aquest sector. També penso que l’escola disposa de molt bon material per als alumnes: en podem trobar de molt divers i de moltes gammes diferents i això ens ajuda a conèixer diferents maneres de treballar, a més de millorar la nostra capacitat d’adaptació per a feines futures. 

Els professors/es, al compaginar la docència amb el seu sector professional, aprenen dia a dia i s’actualitzen igual que nosaltres tant pel que fa al material audiovisual com als coneixements pràctics. Poder comptar amb professors/es que saben com funciona la indústria actual és molt positiu. Hi ha un tracte molt proper per part de l’equip docent i sempre estan disposats/des a ajudar amb qualsevol dificultat que pugui sorgir. 

Considero que el temari del CFGS de Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge està molt ben enfocat. Tot i treballar, sobretot, entorn a la il·luminació o els moviments de càmera, també aprenem conceptes molt útils sobre diferents àmbits audiovisuals, ja sigui relacionats amb la fotografia, la televisió o el cinema. 

El Cicle

La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar projectes fotogràfics complets, captar, enregistrar i tractar imatges en produccions audiovisuals i il·luminar espais escènics en audiovisuals, espectacles i esdeveniments, determinant i controlant alhora la qualitat tècnica, formal i expressiva.

Competències

 • Controlar i gestionar els recursos humans, tècnics i materials que intervenen en els processos de captació i il·luminació audiovisual.
 • Valoració de les característiques expressives de la imatge i identificació del projecte artístic.
 • Participar en l’elaboració de la il·luminació d’un espectacle en viu.
 • Col·laborar en el disseny i execució de la il·luminació de produccions audiovisuals.
 • Muntar i instal·lar els equips d’il·luminació per a obres audiovisuals, espectacles i produccions fotogràfiques.
 • Realitzar l’edició d’imatges i sons en produccions pròpies de l’àmbit del periodisme electrònic o reportatge social.
 • Gestionar, coordinar, supervisar i realitzar el muntatge, desmuntatge i manteniment dels equips d’il·luminació per a un espectacle en viu.
 • Supervisar i realitzar l’escenografia, il·luminació, captació, registre i valoració de la qualitat de les imatges fotogràfiques.
 • Gestionar i supervisar els processos de digitalització, generació d’imatges sintètiques i tractament digital.

 

Àmbit professional

El/la professional exercirà l’activitat en l’àmbit de la captació, registre d’imatges i il·luminació en productores de cinema i de vídeo, i en emissores de televisió, així com en empreses dedicades a la il·luminació en tota classe d’espectacles i esdeveniments i també en empreses dedicades a l’elaboració, generació i tractament digital d’imatges fotogràfiques.

Les principals sortides laborals són:

 • Càmera de cinema, vídeo i televisió.
 • Ajudant de càmera.
 • Càmera ENG (Electronic News Gathering).
 • Il·luminador/a de televisió.
 • Ajudant d’il·luminació.
 • Responsable d’il·luminació en espectacles en viu.
 • Luminotècnic/a d’espectacles en viu.
 • Tècnic/a de taules de control d’il·luminació en espectacles.
 • Fotògraf/a.
 • Foto fixa.
 • Reporter/a gràfic/a.
 • Retocador/a fotogràfic digital.
 • Supervisor/a de sistemes digitals i vectorials d’imatge.

Pràctiques

La formació en centres de treball (FCT) consisteix en unes pràctiques formatives no laborals dins empreses del sector. L’alumnat dels diversos estudis de formació professional duu a terme aquestes pràctiques en centres de treball, mitjançant un acord de col·laboració que subscriuen el centre docent i l’empresa. Aquesta FCT s’orienta a completar el coneixement i les competències adquirides per l’alumnat en l’àmbit acadèmic, i a fer-los conèixer la realitat del món productiu per tal d’enfocar el seu projecte de futur professional i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.  

Un dels objectius actuals és assegurar la qualitat i l’eficiència de les pràctiques a les empreses, així com la col·laboració entre empreses, centre docent i alumnes. A Ites el nostre departament de pràctiques s’entrevista prèviament amb cada alumne per tal de conèixer les seves inquietuds i interessos. De la mateixa manera, també ens trobem amb les empreses per entendre les seves necessitats. Així fem que les dues peces encaixin i augmenti la satisfacció d’ambdues parts. Els alumnes dels diferents graus participen al llarg de les pràctiques en projectes i processos creatius reals adquirint els coneixements i recursos necessaris per incorporar-se al món laboral, amb 416 hores de pràctiques al Grau Superior i 383 hores al Grau Mitjà. 

A Ites els alumnes poden escollir entre empreses dels diferents àmbits professionals sobre els quals reben formació per especialitzar-se en allò que més els interessi: productores de TV i vídeo, companyies de teatre, canals de televisió, empreses de publicitat, estudis de fotografia, festivals o empreses d’esdeveniments… Els nostres alumnes tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques en empreses de primera línia del sector i de referència nacional i internacional.

Pla d’estudis

Mòduls professionals i unitats formatives

Professorat

“Entre l’art i la tècnica, la possibilitat de donar vida a les imatges, dotar-les de sentit narratiu, pulir-les i exprèmer-les. Això és el que farem amb la correcció de color.”

“Amb mi l’alumnat farà un muntatge avançat en photoshop, veurà com retocar una imatge des de la captura fins a l’estil final i també veurà diferents fotògrafs que treballen “street photo”.”

“Al plató de TV d’Ites vindreu a donar-li llum i color als programes de tele que més us agradin. Vols crear el teu?”

“Amb mi aprendreu a plantejar un disseny de llums per a espectacles en viu i sereu capaços de veure quines son les necessitats que demana la peça i il·luminar per crear ambients i potenciar les accions que passen a l’escenari.“

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l’aspecte visual, la fotografia i l’etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge.

Blanca Serrano

Tutora d'imatge i docent

Em dedico, principalment, a la fotografia d’esdeveniments tant de reportatge social (bodes, etc.) com d’esdeveniments corporatius. He treballat per agències i empreses com Hard Rock, cobrint concerts i esdeveniments corporatius. També he impartit tallers de fotografia en llocs com Max Studio, Casanova Foto o Golferichs Català Roca. A nivell personal, m’interessa la relació entre la fotografia i la memòria històrica, íntima i familiar. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge.

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

Aleix Ramisa

Docent
Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d’experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l’edició està en constant evolució i això m’ha portat a fer classe o editar des d’una moviola, fins als programes d’edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles amb l’edició d’un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s’estreni ;).

Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles i d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d’indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d’Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l’àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal “Empresa i iniciativa emprenedora” a Ites.

Preu

Matrícula:

1.265 € (Únic pagament)
1.050 € (Família nombrosa o monoparental)
950 € (Exalumnes)

640 € Mensuals

5% de descompte pagament trimestral (per curs)
7% de descompte pagament anual (per curs)

La modalitat de pagament mensual es distribueix en 22 quotes de setembre del primer curs a juny del segon curs.

 

Matricula’t

Altres cicles formatius

Cicle Formatiu de Grau Superior

Producció d’audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

So per a audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Vídeo, discjòquei i so

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Segueix-nos

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h

Cicle de Formatiu Grau Superior Il·luminació,captació i tractament d’imatge

Informació general

Durada

Dos anys (dos cursos acadèmics) en 2.000 hores.

Horari

Matins de dilluns a divendres de 8:30 h a 15:00 h.

Titulació

Tècnic/a superior en il·luminació, captació i tractament d’imatge.

Requisits d’accés

 • Títol de batxillerat.
 • Títol de tècnic de formació professional o d’arts plàstiques i disseny, tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
 • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
 • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU) o el preuniversitari.
 • Títol de batxillerat per haver cursat el Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
 • Qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Testimoni de l’Alex

Penso que l’escola disposa de molt bon material per als alumnes

Ites ens permet realitzar pràctiques en empreses molt variades. Això ens dona una primera visió de què significa entrar al món laboral d’aquest sector. També penso que l’escola disposa de molt bon material per als alumnes: en podem trobar de molt divers i de moltes gammes diferents i això ens ajuda a conèixer diferents maneres de treballar, a més de millorar la nostra capacitat d’adaptació per a feines futures. 

Els professors/es, al compaginar la docència amb el seu sector professional, aprenen dia a dia i s’actualitzen igual que nosaltres tant pel que fa al material audiovisual com als coneixements pràctics. Poder comptar amb professors/es que saben com funciona la indústria actual és molt positiu. Hi ha un tracte molt proper per part de l’equip docent i sempre estan disposats/des a ajudar amb qualsevol dificultat que pugui sorgir. 

Considero que el temari del CFGS de Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge està molt ben enfocat. Tot i treballar, sobretot, entorn a la il·luminació o els moviments de càmera, també aprenem conceptes molt útils sobre diferents àmbits audiovisuals, ja sigui relacionats amb la fotografia, la televisió o el cinema.

El Cicle

La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar projectes fotogràfics complets, captar, enregistrar i tractar imatges en produccions audiovisuals i il·luminar espais escènics en audiovisuals, espectacles i esdeveniments, determinant i controlant alhora la qualitat tècnica, formal i expressiva.

Competències

 • Controlar i gestionar els recursos humans, tècnics i materials que intervenen en els processos de captació i il·luminació audiovisual.
 • Valoració de les característiques expressives de la imatge i identificació del projecte artístic.
 • Participar en l’elaboració de la il·luminació d’un espectacle en viu.
 • Col·laborar en el disseny i execució de la il·luminació de produccions audiovisuals.
 • Muntar i instal·lar els equips d’il·luminació per a obres audiovisuals, espectacles i produccions fotogràfiques.
 • Realitzar l’edició d’imatges i sons en produccions pròpies de l’àmbit del periodisme electrònic o reportatge social.
 • Gestionar, coordinar, supervisar i realitzar el muntatge, desmuntatge i manteniment dels equips d’il·luminació per a un espectacle en viu.
 • Supervisar i realitzar l’escenografia, il·luminació, captació, registre i valoració de la qualitat de les imatges fotogràfiques.
 • Gestionar i supervisar els processos de digitalització, generació d’imatges sintètiques i tractament digital.

Àmbit professional

El/la professional exercirà l’activitat en l’àmbit de la captació, registre d’imatges i il·luminació en productores de cinema i de vídeo, i en emissores de televisió, així com en empreses dedicades a la il·luminació en tota classe d’espectacles i esdeveniments i també en empreses dedicades a l’elaboració, generació i tractament digital d’imatges fotogràfiques.

Les principals sortides laborals són:

 • Càmera de cinema, vídeo i televisió.
 • Ajudant de càmera.
 • Càmera ENG (Electronic News Gathering).
 • Il·luminador/a de televisió.
 • Ajudant d’il·luminació.
 • Responsable d’il·luminació en espectacles en viu.
 • Luminotècnic/a d’espectacles en viu.
 • Tècnic/a de taules de control d’il·luminació en espectacles.
 • Fotògraf/a.
 • Foto fixa.
 • Reporter/a gràfic/a.
 • Retocador/a fotogràfic digital.

Pràctiques

La formació en centres de treball (FCT) consisteix en unes pràctiques formatives no laborals dins empreses del sector. L’alumnat dels diversos estudis de formació professional duu a terme aquestes pràctiques en centres de treball, mitjançant un acord de col·laboració que subscriuen el centre docent i l’empresa. Aquesta FCT s’orienta a completar el coneixement i les competències adquirides per l’alumnat en l’àmbit acadèmic, i a fer-los conèixer la realitat del món productiu per tal d’enfocar el seu projecte de futur professional i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Un dels objectius actuals és assegurar la qualitat i l’eficiència de les pràctiques a les empreses, així com la col·laboració entre empreses, centre docent i alumnes.
A Ites el nostre departament de pràctiques s’entrevista prèviament amb cada alumne per tal de conèixer les seves inquietuds i interessos. De la mateixa manera, també ens trobem amb les empreses per entendre les seves necessitats. Així fem que les dues peces encaixin i augmenti la satisfacció d’ambdues parts. Els alumnes dels diferents graus participen al llarg de les pràctiques en projectes i processos creatius reals adquirint els coneixements i recursos necessaris per incorporar-se al món laboral, amb 416 hores de pràctiques al Grau Superior i 383 hores al Grau Mitjà.

A Ites els alumnes poden escollir entre empreses dels diferents àmbits professionals sobre els quals reben formació per especialitzar-se en allò que més els interessi: productores de TV i vídeo, companyies de teatre, canals de televisió, empreses de publicitat, estudis de fotografia, festivals o empreses d’esdeveniments… Els nostres alumnes tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques en empreses de primera línia del sector i de referència nacional i internacional.

 

Professorat

“Entre l’art i la tècnica, la possibilitat de donar vida a les imatges, dotar-les de sentit narratiu, pulir-les i exprèmer-les. Això és el que farem amb la correcció de color.”

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l’aspecte visual, la fotografia i l’etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge.

“Amb mi l’alumnat farà un muntatge avançat en photoshop, veurà com retocar una imatge des de la captura fins a l’estil final i també veurà diferents fotògrafs que treballen “street photo”.”

Blanca Serrano

Tutora d'imatge i docent

Em dedico, principalment, a la fotografia d’esdeveniments tant de reportatge social (bodes, etc.) com d’esdeveniments corporatius. He treballat per agències i empreses com Hard Rock, cobrint concerts i esdeveniments corporatius. També he impartit tallers de fotografia en llocs com Max Studio, Casanova Foto o Golferichs Català Roca. A nivell personal, m’interessa la relació entre la fotografia i la memòria històrica, íntima i familiar. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge.

“Al plató de TV d’Ites vindreu a donar-li llum i color als programes de tele que més us agradin. Vols crear el teu?”

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

“Amb mi aprendreu a plantejar un disseny de llums per a espectacles en viu i sereu capaços de veure quines son les necessitats que demana la peça i il·luminar per crear ambients i potenciar les accions que passen a l’escenari.“

Aleix Ramisa

Docent
Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles i d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d’indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d’Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l’àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal “Empresa i iniciativa emprenedora” a Ites.

Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d’experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l’edició està en constant evolució i això m’ha portat a fer classe o editar des d’una moviola, fins als programes d’edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles amb l’edició d’un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s’estreni ;).

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Preu

Matrícula:

1.265 € (Únic pagament)
1.050 € (Família nombrosa o monoparental)
950 € (Exalumnes)

640 € Mensuals

5% de descompte pagament trimestral (per curs)
7% de descompte pagament anual (per curs)

La modalitat de pagament mensual es distribueix en 22 quotes de setembre del primer curs a juny del segon curs.

 

Matricula’t

Altres cicles formatius

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Vídeo, discjòquei i so

Cicle Formatiu de Grau Superior

So per a audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

Producció d’audiovisuals i espectacles

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Horari d’atenció:
De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h