‘Lights on’ concepte, disseny i execució d’un show d’il·luminació per l’alumne Marc Vilardell

Avui hem parlat amb Marc Vilardell, recent graduat del cicle superior en il·luminació, captació i tractament d’imatge a Ites sobre el seu projecte personal “Lights on”.

 

Quan vas començar a ITES?

Vaig començar fa 4 anys estudiant Vídeo, Discjòquei i So. Des de ben petit m’ha agradat la il·luminació, i era una forma directe de començar a tocar el que més m’agradava de ben jovenet, i després dels dos anys de Vídeo Discjòquei i So, vaig començar el superior d’il·luminació, que ja tenia clar que era el que em volia dedicar.

 

Quines són les assignatures o temàtiques que més t’han agradat?

La veritat és que jo no m’he tancat mai a res, i el so també m’agradava molt, he après una mica de tot i crec que m’ha servit molt alhora de treballar, no és que només tingui coneixement d’il·luminació que és el que realment més m’agrada, sinó que també controlo el so, projeccions, pantalles etc. llavors trobo que està molt bé que toquis tanta cosa, perquè realment aprens molt.

 

A través del departament de pràctiques de l’escola, has treballat dins el camp que volies explorar?

A grau mig vaig fer un pràctiques de so, on vaig estar a un estudi de gravació i al superior si que vaig començar a Eòlia, una escola d’art dramàtic, fent il·luminació.  Ells tenen el seu propi teatre per la gent que estudia allà i de seguida em van portar de ‘bolos’, em van començar a contractar i quan vaig acabar les pràctiques, se’m van quedar per treballar i vaig estar uns mesos fins que els hi vaig haver de dir de marxar perquè em van agafar a Events. Actualment estic treballant allà.  Gràcies a Eòlia he estat amb companyies de teatre, he fet molts ‘bolos’ i he après molt.

 

Estàs preparant “Lights On” un projecte personal on poses en escena un gran show d’il·luminació, explica’ns.

És un projecte personal, el disseny és meu, la programació és meva, i bàsicament és un show d’il·luminació amb una música que he triat. La música no és per res en especial, sinó per la riquesa de la cançó que té alts i baixos, vocals, pianos etc. I el projecte com pots veure, utilitzo casi tot el material d’il·luminació. Em feia il·lusió perquè des de que vaig entrar a Ites, ja a l’època de Videodiscjòquei vaig fer un mapping amb ells, el centre sempre ha respòs molt bé, a logística sempre s’han portat molt bé amb mi, no em deien que no a res, i bé, abans de marxar volia fer alguna cosa gran, dins de les possibilitats, i em feia il·lusió presentar aquest projecte.

 

Quins aparells estàs fent servir per aquest show?

A la part superior tenim caps mòbil Elan spotled 150, 6 caps mòbil tipus wash model Martin Rush M2, n’hi ha 12 de més petits que són els ADJ Inno pocket pro. Els Elan tenen més potència, i puc marcar més el feix,  amb els petitets, el que faig és jugar més a projectar gobos i donar més color, per últim, trobem les barres led Elan Barled-2441 creuades formant una X de dins cap a fora, i al final a la peixera, també vaig posar unes altres barres led per fer el contorn. Per potenciar l’efecte van omplir de fum tot l’espai, i vam afegir tres làsers que van del terra cap amunt.

 

I quina és la idea darrera aquest projecte?

El Marc Dominichetti, que era el meu professor i tenim molt bona relació, em va animar a presentar-ho a Barcelona llums o algun festival, però la idea principal per mi,  era fer-ho per ITES. Em feia il·lusió fer alguna cosa que quedés i que sigui un bon record per ells i per mi, per aprendre més, ja que és el que més m’agrada i també ho podré penjar a les meves xarxes i tenir contingut,  i perquè no… si surt la oportunitat,  presentar-ho a algun festival.

 

Molta sort Marc amb els projectes futurs