Cicle Formatiu de Grau Superior
Realització de projectes
d'audiovisuals
i espectacles

Informació general

Durada

Dos anys (dos cursos acadèmics) en 2.000 hores.

Horari

Matins de dilluns a divendres de 8:30 h a 15:00 h.
Tardes de dilluns a divendres de 15:00 h a 21:30 h.

Titulació

Tècnic/a superior en realització de projectes d’audiovisuals i espectacles.

Requisits d’accés

 • Títol de batxillerat.
 • Títol de tècnic de formació professional o d’arts plàstiques i disseny, tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
 • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
 • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU) o el preuniversitari.
 • Títol de batxillerat per haver cursat el Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
 • Qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Testimoni d'en Guillermo

Les assignatures del cicle em van agradar tant que vaig acabar fent pràctiques de regidor de teatre

Realment és un luxe poder treballar amb les instal·lacions de l’escola, ja sigui a les aules tècniques (on podem treballar de forma individual, cadascú amb el seu ordinador) o a les mateixes classes pràctiques amb el material professional. Això s’aprecia molt perquè, a espais com el plató de televisió, podem començar a tocar i veure com funciona un equip que utilitzarem més endavant en el món laboral.   

Que les classes siguin en format reduït ajuda a que els professors/es se centrin molt en l’alumne/a i que sigui fàcil solucionar els problemes que poden anar sorgint. Això ens permet millorar tant a nivell individual com col·lectiu i veure de primera mà com és el dia a dia d’un/a professional. 

Un punt fort del CFGS en Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles és la gran varietat de temari que ofereix: quan vaig començar a estudiar a Ites mai m’havia interessat el teatre, però les assignatures del cicle em van agradar tant que vaig acabar fent pràctiques de regidor de teatre i actualment ho contemplo com a sortida professional.

El Cicle

El cicle de Realització és un lloc on us endinsareu en la creació de diverses produccions audiovisuals des de zero. Tens una idea que vols plasmar en imatges? T'engresca el món de la tele i vols conèixer des de dins l’adrenalina que s'hi respira? T'apassiona el món dels espectacles i et veus organitzant una obra de teatre? Si la resposta és afirmativa el cicle de Realització t'espera!

 
Competències
 • Organitzar i supervisar la preparació, la realització i el muntatge de projectes audiovisuals filmats, gravats o en directe.
 • Coordinar la disponibilitat i l’adequació dels recursos humans, tècnics i artístics necessaris per al rodatge/enregistrament.
 • Planificar el procés de treball de projectes audiovisuals, d’espectacles i d’esdeveniments.
 • Determinar les característiques dels recursos tècnics, materials i escènics necessaris per a la posada en marxa del projecte de realització.
 • Coordinar el desenvolupament de les necessitats de realització d’una producció televisiva, de l’espai escènic i de la posada en escena.
 • Planificar el procés de muntatge i postproducció d’un producte audiovisual.
 • Regir i supervisar els processos tècnics i artístics en la preparació i desenvolupament dels assaigs d’espectacles en viu i esdeveniments.
 • Aplicar els codis expressius, narratius i comunicatius audiovisuals per determinar les característiques formals i expressives dels projectes audiovisuals.

Àmbit professional

El/la professional exercirà l’activitat en el sector de la producció i realització de tot tipus de programes audiovisuals (cinema, vídeo, multimèdia, televisió i newmedia) i en el de la producció i realització d’espectacles (arts escèniques, produccions musicals i esdeveniments).

Les principals sortides laborals són:

 
 • Ajudant de realització de vídeo.
 • Ajudant de direcció en cinema.
 • Ajudant de realització de televisió.
 • Responsable d’àrea d’audiovisuals (en empreses alienes a l’activitat).
 • Muntador/a de cinema.
 • Editor/a de vídeo.
 • Cap de regidoria.
 • Regidor/a d’espectacles en viu.
 • Regidor/a d’esdeveniments.
 • Regidor/a de parets.

Pràctiques

La formació en centres de treball (FCT) consisteix en unes pràctiques formatives no laborals dins empreses del sector. L’alumnat dels diversos estudis de formació professional duu a terme aquestes pràctiques en centres de treball, mitjançant un acord de col·laboració que subscriuen el centre docent i l’empresa. Aquesta FCT s’orienta a completar el coneixement i les competències adquirides per l’alumnat en l’àmbit acadèmic, i a fer-los conèixer la realitat del món productiu per tal d’enfocar el seu projecte de futur professional i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Un dels objectius actuals és assegurar la qualitat i l’eficiència de les pràctiques a les empreses, així com la col·laboració entre empreses, centre docent i alumnes. A Ites el nostre departament de pràctiques s’entrevista prèviament amb cada alumne per tal de conèixer les seves inquietuds i interessos. De la mateixa manera, també ens trobem amb les empreses per entendre les seves necessitats. Així fem que les dues peces encaixin i augmenti la satisfacció d’ambdues parts. Els alumnes dels diferents graus participen al llarg de les pràctiques en projectes i processos creatius reals adquirint els coneixements i recursos necessaris per incorporar-se al món laboral, amb 416 hores de pràctiques al Grau Superior i 383 hores al Grau Mitjà.

A Ites els alumnes poden escollir entre empreses dels diferents àmbits professionals sobre els quals reben formació per especialitzar-se en allò que més els interessi: productores de TV i vídeo, companyies de teatre, canals de televisió, empreses de publicitat, estudis de fotografia, festivals o empreses d’esdeveniments... Els nostres alumnes tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques en empreses de primera línia del sector i de referència nacional i internacional.

Pla d'estudis

Mòduls professionals i unitats formatives

Professorat

“Amb mi coneixereu les entranyes de la Televisió i podreu crear el vostre propi programa des de zero!.”

“Vols aprendre una mica de cinema? Amb mi gravaràs un curtmetratge de ficció seguint tot el procés de creació professional.”

“L'alumnat de realització tindrà l’oportunitat de crear i portar a la pràctica la realització d’una actuació musical. És la UF que cada curs espero amb més il.lusió.”

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d'indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

Mònica Gálvez

Docent
Raül Zamorano

Tutor de producció i docent

L'any 2006 em vaig llicenciar en Comunicació Audiovisual, treballant com a guionista i muntador a TV3 i combinant la feina com a Professor de Guió i Teoria de l'Audiovisual. Anys després vaig fer el Màster de Ficció Audiovisual, fent la tesina mentre ho compaginava amb la dramatúrgia i direcció a la companyia de Teatre Pentateatre Atòmic. He treballat per Publicitat, Ràdio i Ficció mentre segueixo formant-me com a teòric audiovisual. Actualment soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles, Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i so.

“Amb mi posareu en pràctica tots els coneixements de cinema i vídeo adquirits durant el primer any en un treball final de qualitat”

“És molt important que editeu material que vosaltres mateixos heu rodat en altres UF's. Això fa que us enfronteu a reptes de muntatge i que aprengueu conceptes d'edició i de control de programa.”

“A les meves classes de planificació de regidoria d’espectacles i esdeveniments aprendreu quins són els /les professionals que hi participen i com es coordinen.”

Álex Aznar

Tutor de vídeo, discjòquei i so i docent

Vaig acabar la carrera de telecomunicacions l'any 2001 amb una Beca Erasmus a Roma, i després de fer una petita incursió en el mon de la visió artificial aplicada al control de qualitat en cadenes de muntatge, vaig començar a Ites l'any 2003. He estat compaginant la meva tasca docent amb centenars de concerts i actes, on m'he especialitzat en el tema de la microfonia i coordinació de ràdio freqüència. He realitzat les meves funcions de tècnic d'escenari en els festivals més importants de Catalunya com ara el Cruïlla, Canet Rock, Primavera Sound, etc... Regidor tècnic del festival Etnival, Gires nacionals d'Operación Triunfo i David Civera. Gires per Catalunya de Dr Calipso, Gerard Quintana, Fundación Toni Manera i d'altres. Participació en grans concerts com Andrea Bocelli, Montserrat Cavallé, Lluís Llach o Deep Purple en els espais més importants com al Palau Sant Jordi, Liceu, Palau de la música, Sagrada Família, i d'altres. En constant formació per estar al dia de les darreres novetats del món audiovisual, tant de so com de vídeo. Actualment soc tutor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so, i docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i Producció d'audiovisuals i espectacles.

Josep Padró

Docent

Soc un realitzador i operador de càmera polifacètic i independent, que treballo en la majoria de gèneres, formats i àmbits del sector audiovisual. He dirigit, realitzat, produït, escrit o estat càmera i muntador en sèries, programes i documentals de tv, spots publicitaris, vídeos comercials i museístics, rodant a països com Espanya, Àustria, França, Egipte o EUA, entre d'altres. En 16 anys he treballat en 9 documentals, 13 programes de televisió, desenes de curtmetratges i programes pilot o teasers, desenes de vídeos museístics i centenars de vídeos publicitaris o comercials per a clients com Tibidabo, la Caixa, Boehringer, Nutrexpa o Nestlé. A nivell acadèmic soc graduat universitari en comunicació audiovisual, amb especialització en creació audiovisual i espectacles. Soc docent i tutor del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de producció d'audiovisuals i espectacles al centre Ites Imatge i So, impartint 12 unitats formatives.

Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d'experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l'edició està en constant evolució i això m'ha portat a fer classe o editar des d'una moviola, fins als programes d'edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb l'edició d'un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s'estreni ;).

Jana Morey

Docent

Vaig estudiar el CFGS de So i el CFGS de Realització d'espectacles. Em vaig especialitzar fent les pràctiques en regidoria teatral i la meva trajectòria professional ha passat per productores com FOCUS i Bitò Produccions. Compagino la meva feina al món de l'espectacle amb la docència. Actualment estic treballant a la Sala Villarroel fent Les Irresponsables, dirigida per Silvia Munt, i soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles.

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l'aspecte visual, la fotografia i l'etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d'Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l'àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal "Empresa i iniciativa emprenedora" a Ites.

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Patricia Albizu

Docent
Enric de la Vega

Docent

Des de l’any 1999 em dedico al món audiovisual. Fa 20 anys que la meva especialitat és la de control de càmeres en realitzacions multicàmera. He treballat amb Mediaset, el Terrat Produccions, Dorna Sports, TV3 i Telefònica, entre d’altres. La meva experiència professional és molt àmplia i variada: destaco tots els programes del Terrat fins que va marxar a Movistar amb Late Motiv. Vaig col·laborar als Jocs Panamericans de Mèxic 2011 a Guadalajara: inauguració i cloenda dels jocs, així com diferents disciplines esportives. Campionats Europeus de Natació 2018 a Glasgow a la seu de natació sincronitzada. Curses de Camells a Qatar el 2013. Programes de cuines amb els Germans Torres a Lavinia per TVE i La Manduka per TV3. Amb Gestmusic he col·laborat a Operación Triunfo, La granja de los famosos, Ahora Ciago, El Hormiguero... Balls de saló, Partits de básquet, fútbol, concerts, concursos, late nights i un llarg etcètera. Actualment compagino la docència al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb el mundial de MOTOGP per DAZN a Dorna Worldwide i la Lliga de Fútbol Professional amb Mediapro, a part d’altres esdeveniments amb diferents productores.

Preu

Matrícula:

1.265 € (Únic pagament)
1.050 € (Família nombrosa o monoparental)
950 € (Exalumnes)

640 € Mensuals

5% de descompte pagament trimestral (per curs)
7% de descompte pagament anual (per curs)

La modalitat de pagament mensual es distribueix en 22 quotes de setembre del primer curs a juny del segon curs.

Matricula't
Matrícula - CFGS Realització

Altres cicles formatius

Cicle Formatiu de Grau Superior

Producció d'audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

So per a audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

Il·luminació, captació i tractament d'imatge

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Vídeo, discjòquei i so

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Segueix-nos

Horari d'atenció:

De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h

Cicle Formatiu de Grau Superior Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles

Informació general

Durada

Dos anys (dos cursos acadèmics) en 2.000 hores.

Horari

Matins de dilluns a divendres de 8:30 h a 15:00 h.

Titulació

Tardes de dilluns a divendres de 15:00 h a 21:30 h.

Requisits d’accés

 • Títol de batxillerat.
 • Títol de tècnic de formació professional o d’arts plàstiques i disseny, tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
 • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
 • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU) o el preuniversitari.
 • Títol de batxillerat per haver cursat el Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
 • Qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Testimoni d’en Guillermo

Les assignatures del cicle em van agradar tant que vaig acabar fent pràctiques de Regidor de Teatre

Realment és un luxe poder treballar amb les instal·lacions de l’escola, ja sigui a les aules tècniques (on podem treballar de forma individual, cadascú amb el seu ordinador) o a les mateixes classes pràctiques amb el material professional. Això s’aprecia molt perquè, a espais com el plató de televisió, podem començar a tocar i veure com funciona un equip que utilitzarem més endavant en el món laboral.

Que les classes siguin en format reduït ajuda a que els professors/es se centrin molt en l’alumne/a i que sigui fàcil solucionar els problemes que poden anar sorgint. Això ens permet millorar tant a nivell individual com col·lectiu i veure de primera mà com és el dia a dia d’un/a professional.

Un punt fort del CFGS en Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles és la gran varietat de temari que ofereix: quan vaig començar a estudiar a Ites mai m’havia interessat el teatre, però les assignatures del cicle em van agradar tant que vaig acabar fent pràctiques de regidor de teatre i actualment ho contemplo com a sortida professional.

El Cicle

El cicle de Realització és un lloc on us endinsareu en la creació de diverses produccions audiovisuals des de zero. Tens una idea que vols plasmar en imatges? T'engresca el món de la tele i vols conèixer des de dins l’adrenalina que s'hi respira? T'apassiona el món dels espectacles i et veus organitzant una obra de teatre? Si la resposta és afirmativa el cicle de Realització t'espera!

Competències

 • Organitzar i supervisar la preparació, la realització i el muntatge de projectes audiovisuals filmats, gravats o en directe.
 • Coordinar la disponibilitat i l’adequació dels recursos humans, tècnics i artístics necessaris per al rodatge/enregistrament.
 • Planificar el procés de treball de projectes audiovisuals, d’espectacles i d’esdeveniments.
 • Determinar les característiques dels recursos tècnics, materials i escènics necessaris per a la posada en marxa del projecte de realització.
 • Coordinar el desenvolupament de les necessitats de realització d’una producció televisiva, de l’espai escènic i de la posada en escena.
 • Planificar el procés de muntatge i postproducció d’un producte audiovisual.
 • Regir i supervisar els processos tècnics i artístics en la preparació i desenvolupament dels assaigs d’espectacles en viu i esdeveniments.
 • Aplicar els codis expressius, narratius i comunicatius audiovisuals per determinar les característiques formals i expressives dels projectes audiovisuals.

Àmbit professional

El/la professional exercirà l’activitat en el sector de la producció i realització de tot tipus de programes audiovisuals (cinema, vídeo, multimèdia, televisió i newmedia) i en el de la producció i realització d’espectacles (arts escèniques, produccions musicals i esdeveniments).

Les principals sortides laborals són:

 • Ajudant de realització de vídeo.
 • Ajudant de direcció en cinema.
 • Ajudant de realització de televisió.
 • Responsable d’àrea d’audiovisuals (en empreses alienes a l’activitat).
 • Muntador/a de cinema.
 • Editor/a de vídeo.
 • Cap de regidoria.
 • Regidor/a d’espectacles en viu.
 • Regidor/a d’esdeveniments.
 • Regidor/a de parets.

Pràctiques

La formació en centres de treball (FCT) consisteix en unes pràctiques formatives no laborals dins empreses del sector. L’alumnat dels diversos estudis de formació professional duu a terme aquestes pràctiques en centres de treball, mitjançant un acord de col·laboració que subscriuen el centre docent i l’empresa. Aquesta FCT s’orienta a completar el coneixement i les competències adquirides per l’alumnat en l’àmbit acadèmic, i a fer-los conèixer la realitat del món productiu per tal d’enfocar el seu projecte de futur professional i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Un dels objectius actuals és assegurar la qualitat i l’eficiència de les pràctiques a les empreses, així com la col·laboració entre empreses, centre docent i alumnes. A Ites el nostre departament de pràctiques s’entrevista prèviament amb cada alumne per tal de conèixer les seves inquietuds i interessos. De la mateixa manera, també ens trobem amb les empreses per entendre les seves necessitats. Així fem que les dues peces encaixin i augmenti la satisfacció d’ambdues parts. Els alumnes dels diferents graus participen al llarg de les pràctiques en projectes i processos creatius reals adquirint els coneixements i recursos necessaris per incorporar-se al món laboral, amb 416 hores de pràctiques al Grau Superior i 383 hores al Grau Mità.

A Ites els alumnes poden escollir entre empreses dels diferents àmbits professionals sobre els quals reben formació per especialitzar-se en allò que més els interessi: productores de TV i vídeo, companyies de teatre, canals de televisió, empreses de publicitat, estudis de fotografia, festivals o empreses d’esdeveniments... Els nostres alumnes tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques en empreses de primera línia del sector i de referència nacional i internacional.

Professorat

“Amb mi coneixereu les entranyes de la Televisió i podreu crear el vostre propi programa des de zero!.”

Ángela López

Cap de currículum i tutora de realització i docent

La meva vida professional va començar a la Agencia EFE, on vaig recórrer Catalunya fent d’ajudant de càmera. Més tard vaig compaginar els meus estudis universitaris amb la meva feina d’operadora de la càmera de la grua en els telenotícies cap de setmana de TV3. Un cop acabats els estudis, combinava la meva feina a TV3 i feines freelance de realitzadora, ajudant de realització o operadora de càmera amb la docència a Ites, on actualment exerceixo de coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i de docent en assignatures del món de la televisió.

Vols aprendre una mica de cinema? Amb mi gravaràs un curtmetratge de ficció seguint tot el procés de creació professional.”

Judith Garrigó

Tutora de realització i docent

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF l’any 1997 i Màster en direcció de fotografia per l’ESCAC el 2017. Durant dos anys he realitzat pràctiques en l’empresa de lloguer de material de càmeres i il·luminació en cinema i vídeo, TLK Rental de Barcelona. Soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge a la escola Ites de Barcelona i membre de l’Assossiació Dones Visuals. He dirigit nombrosos projectes personals sempre en l’àmbit de la ficció audiovisual, i a més he estat directora i actriu del grup de teatre amateur del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Actualment, dirigeixo el grup de teatre amateur del Casal de Gent Gran de Montgat, Les Carraques. A més, he treballat en la producció de curmetratges a finals dels anys 90 i com auxiliar de programa a diverses produccions de TV3 com El Club, Somiers, Cronos, entre el 2007 i 2008. Els darrers cursos que he fet són el taller d’assistència de càmera, el taller de connectors i electricitat en càmeres de cinema i vídeo i el taller de direcció de no actors amb la Neus Ballús. He escrit, dirigit, fotografiat i produït el curtmetratge que porta per títol Ella, una denúncia del maltracte a les dones. El curtmetratge que vaig escriure l’any 2018, Un Llarg Camí, va ser seleccionat en l’Acció Curts, entre més de 50 projectes, per ser presentat davant d'indústria. En aquests moments, aquest curtmetratge es troba en fase de preproducció i estan en fase d’escriptura: el curtmetratge El Món Dels Llibres, el llargmetratge La Rosi i el documental El Retrato De Olatz.

“L’alumnat de realització tindrà l’oportunitat de crear i portar a la pràctica la realització d’una actuació musical. És la UF que cada curs espero amb més il.lusió.”

Mònica Gálvez

Docent
Raül Zamorano

Tutor de producció i docent

L'any 2006 em vaig llicenciar en Comunicació Audiovisual, treballant com a guionista i muntador a TV3 i combinant la feina com a Professor de Guió i Teoria de l'Audiovisual. Anys després vaig fer el Màster de Ficció Audiovisual, fent la tesina mentre ho compaginava amb la dramatúrgia i direcció a la companyia de Teatre Pentateatre Atòmic. He treballat per Publicitat, Ràdio i Ficció mentre segueixo formant-me com a teòric audiovisual. Actualment soc docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Producció d'audiovisuals i espectacles, Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i so.

Amb mi posareu en pràctica tots els coneixements de cinema i vídeo adquirits durant el primer any en un treball final de qualitat.”

Josep Padró

Docent

Soc un realitzador i operador de càmera polifacètic i independent, que treballo en la majoria de gèneres, formats i àmbits del sector audiovisual. He dirigit, realitzat, produït, escrit o estat càmera i muntador en sèries, programes i documentals de tv, spots publicitaris, vídeos comercials i museístics, rodant a països com Espanya, Àustria, França, Egipte o EUA, entre d'altres. En 16 anys he treballat en 9 documentals, 13 programes de televisió, desenes de curtmetratges i programes pilot o teasers, desenes de vídeos museístics i centenars de vídeos publicitaris o comercials per a clients com Tibidabo, la Caixa, Boehringer, Nutrexpa o Nestlé. A nivell acadèmic soc graduat universitari en comunicació audiovisual, amb especialització en creació audiovisual i espectacles. Soc docent i tutor del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de producció d'audiovisuals i espectacles al centre Ites Imatge i So, impartint 12 unitats formatives.

És molt important que editeu material que vosaltres mateixos heu rodat en altres UF's. Això fa que us enfronteu a reptes de muntatge i que aprengueu conceptes d'edició i de control de programa.”

Javier Alonso

Docent

Dins de la meva vida laboral, la meva part preferida són els 20 anys d'experiència fent classes de postproducció de cinema i vídeo repartits en escoles com el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya, Editrain i Ites. Com a editor he participat en tota mena de projectes, editant des de curtemtratges en format cinematogràfic, fins a pel·lícules estrenades al cinema com Aqua, del director Manel Almiñana. També he realitzat Trailers i Making Ofs, com el de la pel·lícula Bienvenidos a Farrawell Gutmann, he editat sèries de dibuixos animats com Sea Princesses o Megaminimals, i he editat un munt de vídeos per a institucions i empreses. El món de l'edició està en constant evolució i això m'ha portat a fer classe o editar des d'una moviola, fins als programes d'edició professionals com Final Cut Pro, Premiere o Davinci. Actualment combino les classes a Ites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb l'edició d'un programa per a Televisió de Catalunya, que no es pot esmentar fins que s'estreni ;).

“A les meves classes de planificació de regidoria d’espectacles i esdeveniments aprendreu quins són els /les professionals que hi participen i com es coordinen.”

Jana Morey

Docent

Vaig estudiar el CFGS de So i el CFGS de Realització d'espectacles. Em vaig especialitzar fent les pràctiques en regidoria teatral i la meva trajectòria professional ha passat per productores com FOCUS i Bitò Produccions. Compagino la meva feina al món de l'espectacle amb la docència. Actualment estic treballant a la Sala Villarroel fent Les Irresponsables, dirigida per Silvia Munt, i soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles.

Mireia Devesa

Cap de currículum i tutora d'imatge i docent

Inquieta, versàtil i resolutiva, he passat per diferents càrrecs del món audiovisual, especialitzant-me en l'aspecte visual, la fotografia i l'etalonatge digital. He treballat en diferents productores i com a freelance fent la fotografia de diversos documentals i publis. He compaginat el treball amb la docència al centre Ites. No he parat mai de formar-me en càmera, il·luminació i, sobretot, en correcció de color, estant certificada en Da Vinci Resolve. Actualment soc docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge.

Laura Rodríguez

Cap d'estudis i docent

Tot i que sempre havia volgut ser mestra, vaig acabar estudiant la Llicenciatura de Dret i un Postgrau de Fiscalitat, la qual cosa em va portar a exercir com a advocada durant uns quants anys. Compaginava la meva professió amb la formació a opositors a l’Administració Pública i a Mossos d’Esquadra. A punt d’obrir el meu propi despatx d’advocats, en un moment de reflexió i obeint al que em deia el meu cor, vaig redirigir la meva vida professional cap a la docència. Durant dos anys em vaig formar en aquest sentit, obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica i la titulació del Màster en PRL, per acabar treballant a la UOC i a diferents instituts de Formació Professional de Barcelona i voltants. Fins que un dia, ja fa uns 15 anys, vaig arribar a Ites, on continuo exercint del que més m’agrada, la docència. Les meves especialitats són Incorporació al treball, PRL i Empresa i les compagino amb el càrrec de Cap d’Estudis. Cal dir que gaudeixo cada dia com si fos el primer.

Patricia Albizu

Docent
Enric de la Vega

Docent

Des de l’any 1999 em dedico al món audiovisual. Fa 20 anys que la meva especialitat és la de control de càmeres en realitzacions multicàmera. He treballat amb Mediaset, el Terrat Produccions, Dorna Sports, TV3 i Telefònica, entre d’altres. La meva experiència professional és molt àmplia i variada: destaco tots els programes del Terrat fins que va marxar a Movistar amb Late Motiv. Vaig col·laborar als Jocs Panamericans de Mèxic 2011 a Guadalajara: inauguració i cloenda dels jocs, així com diferents disciplines esportives. Campionats Europeus de Natació 2018 a Glasgow a la seu de natació sincronitzada. Curses de Camells a Qatar el 2013. Programes de cuines amb els Germans Torres a Lavinia per TVE i La Manduka per TV3. Amb Gestmusic he col·laborat a Operación Triunfo, La granja de los famosos, Ahora Ciago, El Hormiguero... Balls de saló, Partits de básquet, fútbol, concerts, concursos, late nights i un llarg etcètera. Actualment compagino la docència al Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles amb el mundial de MOTOGP per DAZN a Dorna Worldwide i la Lliga de Fútbol Professional amb Mediapro, a part d’altres esdeveniments amb diferents productores.

Ángel Sardá

Docent

Sóc Llicenciat en Dret per la Universidad Complutense i en Art Dramàtic per la RESAD de Madrid. Treballo com a professor a les àrees de Producció i Empresa. També he desenvolupat les meves funcions com a professor en altres àrees com ara protocol o direcció d'Actors. Hi ha un element a destacar en la creació i els drets corresponents dels artistes sobre la seva creació. Per això em vaig especialitzar en el desenvolupament de la Llei de Propietat Intel·lectual i la seva gestió a través de les seves societats corresponents, depenent de l'àmbit de creació. Actualment soc professor de la UF transevrsal "Empresa i iniciativa emprenedora" a Ites.

Álex Aznar

Tutor de vídeo, discjòquei i so i docent

Vaig acabar la carrera de telecomunicacions l'any 2001 amb una Beca Erasmus a Roma, i després de fer una petita incursió en el mon de la visió artificial aplicada al control de qualitat en cadenes de muntatge, vaig començar a Ites l'any 2003. He estat compaginant la meva tasca docent amb centenars de concerts i actes, on m'he especialitzat en el tema de la microfonia i coordinació de ràdio freqüència. He realitzat les meves funcions de tècnic d'escenari en els festivals més importants de Catalunya com ara el Cruïlla, Canet Rock, Primavera Sound, etc... Regidor tècnic del festival Etnival, Gires nacionals d'Operación Triunfo i David Civera. Gires per Catalunya de Dr Calipso, Gerard Quintana, Fundación Toni Manera i d'altres. Participació en grans concerts com Andrea Bocelli, Montserrat Cavallé, Lluís Llach o Deep Purple en els espais més importants com al Palau Sant Jordi, Liceu, Palau de la música, Sagrada Família, i d'altres. En constant formació per estar al dia de les darreres novetats del món audiovisual, tant de so com de vídeo. Actualment soc tutor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, discjòquei i so, i docent dels Cicles Formatius de Grau Superior de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles i Producció d'audiovisuals i espectacles.

Preu

Matrícula:

1.265 € (Únic pagament)
1.050 € (Família nombrosa o monoparental)
950 € (Exalumnes)

640 € Mensuals

5% de descompte pagament trimestral (per curs)
7% de descompte pagament anual (per curs)

La modalitat de pagament mensual es distribueix en 22 quotes de setembre del primer curs a juny del segon curs.

 

Matricula’t

Altres cicles formatius

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Vídeo, discjòquei i so

Cicle Formatiu de Grau Superior

So per a audiovisuals i espectacles

Cicle Formatiu de Grau Superior

Il·luminació, captació i tractament d'imatge

Cicle Formatiu de Grau Superior

Producció d'audiovisuals i espectacles

Contacte

Ites
Escola Tècnica de
Cicles Formatius d’Imatge i So

Carrer Bailèn, 36
08010 Barcelona
932328993
info@ites.es

Horari d’atenció:
De dilluns a divendres 9:00h a 19:00h